top of page
Search

Super "Kava"?

Kam bi umestili sebe? Med strastne ljubitelje kavnih napitkov, ki si dneva enostavno ne morete predstavljati brez doze kofeina ali med tiste, ki jim je okus kave res neprijeten in za dvig energije posegate po pravem čaju oziroma brezkofeinskih pripravkih?

Ne glede na to kaj vam narekujejo vaše brbončice se takšnih napitkov poslužujemo ali zaradi dviga energije ali zgolj prijetnega, prijateljskega rituala, ki ga povezujemo s skodelico dišečega, toplega napitka.Ker sem sama dolgo iskala res okusen, naravni napitek, brez glutena in vseh možnih umetnih arom, ki postopoma dvigne energijo in je primeren tako zame, ki nisem ljubiteljica kofeina, kot tudi za moje »kofetkarice in kofetkarje« z vami z veseljem delim Laird kremaste napitke in napitke Four Sigmatic, ki druženje ob topli skodelici še nadgradijo.


Zakaj so me ravno ti napitki tako prepričali?

Definitivno zato, ker lahko skozi dnevni ritual na lahkoten način obogatim svoje telo z raznoliko paleto super živil🤎. Napitki pa seveda vsebujejo le naravne sestavine, ki mi dajo potrebno energijo za delo, so primerni tudi za ljudi, ki ne uživajo laktoze hkrati pa so še tako pregrešno slastnega okusa🤎.Verjetno se ne bi branili, če vam povem, da lahko tudi vi na okusen način obogatite vaš topel (kavni) napitek z zdravimi maščobami, kalcijem, morda kurkumo, čokolado ali celo z učinkovitimi, medicinskimi gobami? Ja prav ste prebrali, tudi mešanica funkcionalnih starodavnih gob, ki jih že stoletja spoštujejo tradicionalne kulture se nahajajo v nekaterih naših napitkih.


Okusi so različni in tudi naša super »kava« je lahko pripravljena na več načinov.

  • Če ste ljubitelj kavice, dodate žličko ali dve Laird super živila po vašem okusu v vašo dozo kave, dobro premešajte. Za kremast okus s penico na vrhu priporočam uporabo penilca za mleko ali mešalnik. Dober efekt dosežemo tudi, če vroče vsebino zlijemo v termovko (»coffee to go«), dobro zapremo in pretresemo. Uživamo v obogatenem okusu kave.

  • Če ne želite okusa kofeina, si lahko segrejemo (rastlinsko) mleko, dodamo poljuben okus Laird kremastega napitka in enako kot zgoraj zmešamo ali pretresemo vsebino in se predamo naravni mešanici super živila, ki smo ga enostavno pripravili v nekaj korakih.

  • Napitki Four Sigmatic pa so pripravljeni še hitreje – odprete vrečko, stresete vsebino v šalčko ali prenosno termovko in dodate vročo/vrelo vodo.


S tako pripravljeno super »kavico Laird« boste svoje telo nahranili s celotno paleto MCT-jev - nasičenimi srednje verižnimi trigliceridi (C6, C8, C10 in C12), ki v hipu postanejo vir energije za možgane ter dodali Aquamin, ki je kalcij iz morskih alg.Dvomite, da boste dobili potrebno energijo? Dvomljivce bo verjetno prepričalo dejstvo, da je pred kratkim moj mož pretekel 122km z Laird rastlinskim gorivom, tako, da ste lahko brez skrbi o tem ali boste dobili dovolj energije za vaše delo.


Za Four Sigmatic »super kavico« pa spodnji graf pove vse! 😊Še nekaj za skrbne starše

Ni lepšega kot če lahko našim otrokom namesto umetnih vročih čokolad ali z belim sladkorjem nasičenega kakava pripravimo Laird mešanice, katerih sestavine ne vsebujejo umetnih dodatkov, glutena in laktoze. Vsi Laird napitki so namreč primerni za otroke, če jih seveda ne pripravimo s kofeinom 😉.


Če ne zdaj, kdaj pa?

Čas toplih napitkov je tukaj, praznični december od nas zahteva veliko angažiranosti, hladnejše temperature, smrkavi nosi pa zahtevajo močan imunski sistem. Na naših poličkah boste zagotovo našli pravi, topel napitek, ki bo podprl vaše dnevne potrebe po energiji, vsebnost kokosove maščobe v napitkih pa bo navlažila naše dihalne poti tudi v suhem zimskem vremenu. Izbirate lahko med različnimi okusi – »pumpkin spice/ bučkine začimbe«, kurkuma, kakav, učinkovite gobe ali brez dodanega sladkorja. Ali si naročite paketek presenečenja, kjer boste dobili 5 različnih vzorčkov Laird super živila za skupno kar 20 toplih napitkov.


Še zelo pomembno!

S tem, ko boste svoje telo nagradili z res okusnim napitkom, boste tudi namenili sredstva za nakup drevesnih sadik. Vsak prodani izdelek namreč prispeva v zgodbo, ki jo ustvarja ekipa Treecelet, ko po Sloveniji in Svetu vestno sadijo nove gozdne površine.


Naročite TUKAJ in že danes maksimalno izkoristite moč narave, da boste v top formi v prazničnem decembru.

bottom of page