top of page
Search

Osvežimo naš pogled na stara spoznanja

Trenutno se verjetno vsak po svoje sprašujemo kaj se dogaja na našem planetu. Več ali manj smo fokusirani na virus, saj imamo občutek, da le ta dejansko »napada« naše zdravje in potrebujemo stopiti v obrambno linijo. Članek, ki sledi ne bo zapis o tem, ali je prav ali narobe, če nosimo maske, koga poslušati in komu slediti. V članku se bomo ponovno obrnili k ZNANJU, kajti pri WolFloW verjamemo, da je v znanju moč. In ravno tu, se morda skrivajo odgovori.


Kaj, če bi vas nekdo seznanil, da znanje, ki smo ga prejemali tekom našega formalno javnega izobraževalnega obdobja ni več »aktualno«? Tako, kot na računalniku občasno pritisnemo gumb »osveži« je smotrno, da tudi našemu umu dovolimo podobno.


Charlesa Darwina in njegovo teorija evolucije verjetno večina od nas pozna. Z njegovim delom »O izvoru vrste« (mimogrede ta teorija izhaja iz leta 1859) se je začelo verovanje, da le najmočnejši preživijo, da smo živi organizmi neprestano v bitki. Le skozi bitko se odvija tudi evolucijski napredek. Tekmovalnost, moč, nadvlada in podobni termini, naj bi nam odpirali vrata k evolucijskemu napredku?! Na podlagi tega se je oblikovala kultura, ko nihče ne želi biti na dnu temveč vsaj nekje v »varni« sredini in tako se začne borba en proti drugemu, ki je na eni strani lahko miroljubna a hkrati lahko hitro privede do nasilja in vojn. Darwinova teorija tudi poudarja, da smo na ta planet prišli po naključju in da na temu planetu nimamo namena. Nekako nas takšno razmišljanje loči od narave in zato smo dovolili, da drastično uničujemo ekosisteme, okolje v katerem bivamo in sobivamo s tisočimi organizmi.


Takšnemu zmotnemu verovanju lahko rečemo stop, ker danes vemo, da evolucija ne temelji na tekmovanju, temveč na sodelovanju z naravo in preostalimi bitji s katerimi si delimo naš planet. Naša vloga je ohranjati harmonijo in ravnovesje v naravi saj smo vsi povezani, istočasno pa razumeti pomen energije. Zanimivo, da je že 50 let pred Darwinovo teorijo deloval znanstvenik Jean-Baptiste Lamarcka katerega teorija je temeljila na interakcijah organizmov in okolja v katerem živijo in da je tudi Darwin sam na koncu priznal (v pismu Moritzu Wagnerju leta 1876), da je premalo pozornosti namenil okolju. Pomen in moč okolja smo omenili tudi v članku "Nismo žrtve, temveč kreatorji".

Kaj ne bi bilo lepše, če bi se učili živeti v sobivanju, da močnejši pomaga šibkejšemu in da je življenje lahko prijetno ne pa borba za obstanek?


Sprehodimo se še po nekaterih močno zasidranih dejstvih in jih OSVEŽIMO z novo znanostjo. Pri tem si ne belite glave, kako je to možno, kajti marsikaj od »dejstev« boste še vedno našli v šolskih učbenikih, tudi v ambulanti vam bodo nekateri zdravniki predajali informacije, ki so jih znanstveniki široma sveta že ovrgli ali nadgradili. V članku ne trdim, da so napisana dejstva Resnica. Povzemam in interpretiram le vsebine, ki sem jih preizkusila sama, prejela preko knjig, izobraževalnih video seminarjev, na delavnicah ali preko dokumentarnih filmov. Na vas pa je, da morda raziščete posamezne segmente in mi pošljete komentarje, če ste seznanjeni z drugačnim pogledom.Dobro poznani fizik iz šolskih klopi je Isaac Newton katerega svet je temeljil na materiji. Na tej točki ga omenjam, ker so se njegove teorije močno zasidrale v našem razumevanju sveta. In vplivajo na konvencionalne medicinske pristope. Človek naj bi bil fizični stroj, kjer ne omenjamo energije, energetskega polja, gledamo linearno, rezultate pa lahko predvidimo skozi izračune in formule. A nova znanost, kvantna fizika gleda na pretok informacij holistično. Vse je energija. Za vse kar mislimo, da je materija je pravzaprav energija. Zelo pomembno je, da ne zavrača Newton-ove teorije temveč jo le sprejema bolj obsežno in materiji doda predvsem energijsko polje. Tako gre pogled in razumevanje fizikalnih pojavov z novo znanostjo dalje od atoma, raziskuje frekvence, signale in vibracije. A konvencionalna medicina ni popolnoma preslišala kvantne fizike in kemije. Vsi poznamo CT naprave in magnetno resonanco. Te naprave pravzaprav beležijo energijo, ki jo telo oddaja. Za zdravljenje energetskih neravnovesij pa medicina pogosto uporablja tablete in ne frekvence oziroma vibracije.


Torej, če želimo »osvežiti« naš pogled na življenje NE glejmo na naše telo samo kot na fizično mašino, temveč poglejmo globje od atoma, kjer bomo našli vrtince energije, ki se nenehno vrtijo in vibrirajo..


Iz biologije in fizike še na anatomijo Vsi, ki meditirate ste verjetno že delali meditacijo v povezovanju z vašim srcem. Tu ne mislim na srčno čakro, temveč dejansko na naše srce. Vse skupaj ni tako abstraktno, saj so znanstveniki leta 1991 odkrili, da obstaja v srcu 40 tisoč nevronov, ki jim pravimo »senzorični nevtriti«. Znanstveniki jim pravijo »mali možgani«. Zdaj vedo, da naši možgani prejemajo navodila, informacije iz srca. Srce pa ustvarja te informacije iz naše percepcije/zaznave kako vidimo svet/okolje v katerem bivamo. Danes znanstveniki pravijo, da naše srce lahko čuti, misli, se uči neodvisno od naših možganov. A hkrati imamo tudi sposobnost, da lahko sinhroniziramo delovanje srca in možganov s tem pa naj bi vplivali pozitivno na naš imunski sistem, sinhronizacija srca in možganov naj bi nas tudi pomladila, sprostila procese samozdravljenja in odprlo vrata v inteligenco srca. To zadnje nam pride prav, ko se nam dogaja nekaj za kar na prvo žogo ne poznamo odgovora, takrat prisluhnimo inteligenci srca, on vedno pozna za nas najboljši odgovor.


Za konec pa iz teorije skok na prakso, da moč znanja podkrepimo še z izkustvom saj tako ustvarimo »flow«. Gregg Braden je v svojem nastopu na »HUMAN BY DESIGN - FIND YOUR FLOW 2018« predstavil tehniko, ki nam pomaga uskladiti srce in možgane. Vodeno meditacijo najdete v spodnjem posnetku.Mogoče pridete do spoznanja, da virus, tako kot mi, potrebuje le ljubezen in občutek pripadnosti ter da smo vsi mi ena sama energija.


bottom of page