top of page
Search

Namen WolFloW izzivov

Einstein: »Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results«


Namen WolFloW izzivov je, da se iz vsakodnevne rutine zganemo v nekaj drugačnega, novega. Žal danes večina nas živi na avtopilotu, zjutraj se zbudimo, naredimo enake oziroma vsaj zelo podobne rituale dan za dnem, spijemo kavo ob določeni uri, pogledamo maile, Fb vsebine, se peljemo po isti poti v službo, vse v nekem nam znanem sosledju. S tem ni nič narobe, če se ob vsem tem počutimo izpopolnjene, žive, srečne, v svojem elementu in s polno radostjo do življenja.


V kolikor pa čutimo, da ne živimo v polnosti svojega življenja, pa se je fino zavedati, da brez sprememb ni sprememb oz. kot je Einstein odlično povedal: »Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results«.


V WolFloW portalu za novo generacijo, raziskujemo vejo znanosti, ki so jo znanstveniki zapakirali v besedo »epigenetika«. Zakaj nam je ta beseda tako zanimiva? Preprosto zato, ker je njen ključni poudarek na okolju, ki nas obdaja (pozitivni kot tudi negativni vlogi le tega). In kaj nas epigenetika še lahko nauči? Tudi to, da ne potrebujemo obstati v vlogi žrtve.

In to je tako zelo osvobajajoče!
In zato so tu WolFloW izzivi s katerimi želimo kreirati orodje, ki bo izzvalo spremembe naših dnevnih rutin ter da nas vržejo iz avtomatizirane sedanjosti v neznano.

Ni potrebno, da so izzivi naporni, še manj boleči, zgolj izzivi, ki nam morda odpro nova vrata v razmišljanju in predvsem počutju. Kajti, ko spremenimo signale iz našega okolja aktiviramo v telesu mehanske spremembe. Ko nam uspe dokončati določen nov izziv, se počutimo močnejše, samozavestnejše. Ni pomembno kako zahteven je izziv, važno je, da ga poskusimo izpeljati do konca. Če nam ne uspe, pa vedno lahko poskusimo ponovno ali drugače😉.


Izziv opredelimo z neko številko, ki pa ni ključna. Namen določenih izzivov je, da v našem telesu sprožijo pozitivne spremembe, zdravo prakso, ki nas spodbudi, da vedno znova poskusimo nekaj nenavadnega, neznanega. Če je smisel, da postane izziv na koncu spet ena od naših rutin? Odvisno kako deluje na nas. Ponavadi so izzivi tako zasnovani, da je njihova reakcija na naše telo vedno znova in znova nepredvidljiva in sproži drugačne kemijske reakcije v telesu.

Pravijo, da je povprečje 66 dni oz. od 18 -294 dni, da nam nekaj zleze v navado. Mi smo izbrali številko 30, zato ker je fino, da se vmes nagradimo, ker nam je uspelo in če izziv začutimo nadaljujemo, a v naslednjem mesecu nas čaka že nekaj novega.


Pa še nekaj za našo birokratsko varnost 😉»Vse kar počnete izvajate na lastno odgovornost. Pri WolFlowu ne poznamo vašega zdravstvenega stanja, zato ne odgovarjamo za vaše početje.«


Vaša ekipca WolFloW 💚

bottom of page