top of page
Search

Kalejdoskop – meditacija z odprtimi očmi?


Kalejdoskop – beseda, ki mi je ušla iz spomina dokler se nisem v Nemčiji na tedenski delavnici Joe Dispenze ponovno srečala z njo. Dispenza svetuje, da je moč kalejdoskopa vidna predvsem v povezavi z »Mind Movie« vsebino (o Mind Movie več v enem od naslednjih člankov).


Ko sem videla na platnu čudovito premikajočo sliko vzorcev sem se takoj spomnila preprostega tulca. »Pa saj to je tista igrača!«, ki smo jo imeli v otroštvu kjer se pojavlja neskončna možnost vzorcev, različnih barv, ki te kar »potegnejo« v opazovanje.


A gremo po vrsti. Znano je, da nam kalejdoskop s pomočjo zrcal in leč pričara različne, raznobarvne, geometrijske vzorce. A na delavnici smo kalejdoskop uporabili kot eno od orodij s katerim smo si pomagali spremeniti možgansko valovanje in smo lažje prešli v trans. Verjetno ste že poskusili meditirati z zaprtimi očmi in eni bolj drugi manj uspešno spremenili možgansko valovanje. Če želimo videti kalejdoskop pa pomeni, da imamo oči odprte, da sprostimo svoje telo in se zazremo v geometrijske vzorce, ki nam pomagajo odpreti vrata v našo podzavest.


Večina nas je analitičnih glavic, kar pomeni, da potrebujemo vse analizirati in si razložiti (tudi pomen kalejdoskopa 😉).Tako so naši možgani večji del časa v »Beta« valovanju, torej, ko govorimo, rešujemo probleme, razmišljamo, … Ko pa smo v stresu ali čutimo tesnobo pa pravimo, da so možgani celo v »Gama« valovanju. Verjetno ni potrebno posebej napisati v katerih valovanjih so možgani sodobnega človeka večino časa.


A naši možgani se znajo tudi umiriti. Kadar imamo zaprte oči, v meditaciji in smo sproščeni pravimo, da valovijo z »Alfa« valovi. Zvečer preden potonemo v spanec se ti upočasnijo in preidemo v »Theta« valovanje. Dolgo je veljalo, da so »Theta« valovi prisotni le kadar spimo. A danes vemo, da ni tako in lahko takšno stanje možganov »izkoristimo« za učenje, zdravljenje in manifestiranje željene sedanjosti. »Theta« stanje je podzavestni del nas, a na delavnicah Joe Dispenze se učimo kako »theta« valovanje možganov uporabljati v zavestnem stanju (torej, ko smo budni, z odprtimi očmi), ki nam omogoča dostop za upravljanje naše podzavesti.


V »theta« stanju se aktivira proces samozdravljenja. In tu nastopi pomen kalejdoskopa pri meditaciji. S pomočjo geometrijskih likov zaobidemo naše »znane« informacije v možganih, brez predhodne kritične presoje in analiziranja informacij. S tem umirimo naše misleče možgane (neokorteks) in lažje preidemo v stanje transa.


Kot sem omenila v začetku smo na delavnici Joe Dispenze uporabljali kalejdoskop v povezavi s kratkim video vsebinami, kjer smo imeli podobe, ki smo jih želeli realizirati v naši sedanjosti in prihodnosti. Ko s pomočjo kalejdoskopa »izklopimo« in utišamo naš analitični, misleči um in dovolimo prehod željenih informacij bodisi iz lastne avtosugestije, iz vizij nove prihodnosti (v tem primeru video vsebina) bodisi iz kvantnega polja. Tako vadimo in programiramo tisto izkušnjo, ki jo želimo živeti tukaj in zdaj.


Če skrajšamo naše analiziranje 😀 . Meditacija je metoda, kalejdoskop je orodje, ki pa nam lahko skupaj pomagata odpreti vrata v željeno stanje. Poskusite tudi sami. Potopite se v geometrijske vzorce, barve in umirite svoje možgane s pomočjo premikajočih podob.


P.S. Priporočam tudi tistim, ki vas muči nespečnost. Čudoviti vzorci, nežna glasba …😴😴😴 Zzzzzz 😉.


Vir: https://drjoedispenza.com/

bottom of page