top of page
Search

Joe Dispenza - ponovitev za lažje nadaljevanje

Sončni pustni vikend nam je prinesel trening z Joe Dispenzo!


Začetek treninga z Joe Dispenzo je nekakšen nežen uvod v kvantni svet. Sodoben človek spremembe povezuje s fizičnimi elementi – sprememba prehrane, več gibanja, nova pričeska, pač nekaj kar je vidno in otipljivo. A sedaj ste verjetno že spoznali, da bo pri Joe Dispenzi govora o energiji, o moči naših čustev, o navadah in rutini, ki jo živimo. Večina nas vsak dan razmišlja, deluje, govori in čuti enako kot prejšnji dan. Zato se večina ljudi počuti razočaranih - ker nenehno ponavljajo preteklost in ne vedo, kako bi jo spremenili.


Predno se podate na zadnje dva treninga še nasvet. Če želite dani trening izkoristiti maksimalno potem ne samo poslušati temveč slišano tudi na glas OBNOVITE ali vsaj zapišite s svojimi besedami. Ta del treninga se izvaja tudi na njegovih delavnicah. Večkrat na uro prekine predavanje in prosi, da se obrnemo k osebi, ki sedi poleg nas, da obnovimo kaj smo slišali. Torej na treningu prejmemo UTEMELJENE informacije/znanja. Te informacije skozi navodila, ki jih dr. Joe Dispenza deli na treningu (na primer naredite seznam kam usmerjate vašo energijo), te informacije prevedemo v prakso, kjer nato mnogi uspejo svoje vedenje prilagoditi svojim namenom in mislim.


Ključno: Energija gre tja, kjer je naša pozornost! Naše telo sledi našemu umu. A sledi mu v znano (rutina) in ne v neznano. Če živimo vsak dan v istem čustvu - in čustva niso nič drugega kot kemična posledica pretekle izkušnje - ali če v glavi neprestano premlevamo iste misli, smo v osnovi zaljubljeni v preteklost! Nič se ne more spremeniti. Če nenehno zapravljamo energijo za stara čustva, imamo manj energije za ustvarjanje nove prihodnosti.


V prvem delu treninga se dotaknemo tudi za nekatere občutljive, neprijetne teme – odvisnost od življenja, ki ga ne želimo živeti ali življenja, ki si ga nismo izbrali. Dr. Joe govori o obstoju zasvojenosti s stresnimi hormoni. Pogosto uporabljamo težave in življenjske okoliščine, da sprožimo odvisnost in navezanost na ta negativna čustva, da bi nekaj začutili. Na primer izzive na delovnem mestu, nerazumevanje s šefom, situacije v partnerskem odnosu ali druge čustveno negativne situacije vodijo do sproščanja kemijskih reakcij v našem telesu, ki povzročajo odvisnost. Tako nam stres oziroma negativna čustva kot so jeza, strah, žalost usmeri pozornost na raven preživetja - »boj ali beg« in kar naenkrat nismo več kreatorji svoje prihodnosti. Z osnovami kvantne fizike dr. Joe na razumljiv način razloži, kako uskladiti svojo energijo in se povezati z edinstvenim energetskim poljem neskončnih možnosti, kjer pride do resnične spremembe. Večino svoje energije porabimo za odziv na stres in številne napetosti in pritiske v življenju. A predno se postavite v vlogo žrtve in nemoči POMISLITE❗❗ Stres v našem telesu sprožijo naše MISLI - to pomeni tudi, da lahko s spreminjanjem načinom razmišljanja energijo preusmerite v drugo energetsko polje z veliko različnimi možnostmi.😊🧡 Torej, če reprogramiramo svoje misli bomo kot magnet pritegnili pozitivna čustva, navdihujoče izkušnje in novo prihodnost.


Dovolimo si opustiti linearni pretok razmišljanja. Če se fokusiramo na zunanje resničnosti, torej na predmete okoli nas, na ljudi, na kraje, na facebook objave, …takrat oddamo energijo stran od sebe in ostane nam zelo malo energije v notranjem svetu misli in občutkov, da ustvarimo nekaj novega. Skrivamo se v svojem »varnem« okolju in se bojimo stopiti v neznano. A po besedah Joe Dispenze je najboljši način, da se odpremo spremembam, ravno to da stopimo v neznano in reprogramiramo svoje misli!GREMO V PRAKSO💛 Kaj lahko že danes naredimo:

- Najprej naredimo »nalogo«, ki jo Joe Dispenza predlaga v sobotnem treningu. Torej naredimo seznam stvari na katere tekom dneva usmerjamo pozornost. To storimo zato, da vidimo točno kam USMERJAMO NAŠO ENERGIJO.

- Lahko naredimo spremembo rutine (ideje lahko najdete v WolFloW izzivih), v mesecu februarju tako zavestno, intenzivno hidriramo telo z jutranjo dozo vode.

- Svojo energijo odločno usmerimo v VIZIJO PRIHODNOSTI, ki si jo resnično želimo živeti (vaja manifestiranja)

- Poskusite z meditacijo. V mailih ste nam nekateri sporočili, da se »trudite« meditirati pa vam misli kar skačejo in skačejo naokoli. Joe Dispenza vedno ponavlja, da ne obstaja neuspešna meditacija. Da ravno to, da takrat, ko vam misli skačejo kot ponorele VZTRAJATE in ne prekinete procesa meditacije, takrat dresirate svoj um. V naši ekipci si za umiritev uma pred samo meditacijo/manifestacijo pomagamo z dihalnimi vajami in mrzlo vodo o čemer smo nekaj malega že pisali na naših straneh, a ker nam je to orodje res enostavno in zelo učinkovito bomo v prihodnje zagotovo še kaj več napisali o tem😊 .
bottom of page