top of page
Search

Izziv čiščenje - telesa, uma in duše

Spomladansko čiščenje - telesa, uma in duše

Na obzorju je pomlad, polna svežega upanja in pogosto novih začetkov in motivacije. Letni čas, ko začnemo urejati okolico hiše, na vrtu zavihamo rokave, balkone spremenimo v mini, osebni arboretum. Čudovito! Pri WolFloWu pa vas v marcu vabimo na izziv, kjer bomo točno to naredili tudi z našim telesom, umom in dušo. Torej spomladansko čiščenje od znotraj navzven.

V preteklem mesecu je Joe Dispenza skozi on line delavnico marsikomu odprl nov pogled na zmožnosti, ki jih imamo vsi v sebi. Tudi svetovno znani inštruktor v Qigongu, Tai Chiju in meditaciji Lee Holden nas te dni uči o naših nadnaravnih sposobnostih, mi pa bomo vse skupaj podprli še s konkretno akcijo – izzivom. Zato vas vabimo, da se nam pogumno in radovedno pridružite na spomladanskem čiščenju. Čaka nas 10 korakov. Naredite jih toliko kolikor začutite, da jih vaše telo, um in duša potrebuje. Pri tem pa se ponovno spomnite delavnice, ki jo je imel Joe Dispenza kjer je večkrat poudaril modrost Alberta Einsteina "Definicija norosti je, če vedno znova počnemo isto, vendar pričakujemo drugačne rezultate."


1. Korak poznate že iz faze čiščenja stanovanja, ko odmaknemo velike kose, da sploh pridemo do prostora, ki ga potrebujemo posesati ali pobrisati. Enako je z našim umom, najprej je potrebno ODSTRANITI vsa negativne samogovore ali občutke, da nekaj ne zmoremo in nismo vredni spremembe. Osho »Tisto kar mislimo, tisto smo!« Če bo lažje, si na ogledalo v kopalnici, predsobi in morda še na kuhinjski omarici nalepite pozitivno osebno afirmacijo, ki nas bo spomnila, kako izjemni smo. Včasih so ti »težki predmeti«, ki jih potrebujemo odstraniti tudi toksični odnosi, ki nam povzročajo pretiran stres in nas oropajo dobrega spanca. Joe Dispenza ima v ta namen zelo zabaven stavek😄, ki naj bi si ga na poti sprememb posneli na telefonsko tajnico: »Pozdravljeni, trenutno se ne morem oglasiti, ker sem v fazi sprememb, če te ne pokličem nazaj, si tudi ti ena od teh sprememb.«


2. Korak: Odvrzimo za nas nepomembne obveznosti, ki so morda le navada ali naučena dolžnost. Poglejte kaj imate v dnevnem planu pod rubriko »to do« in se vprašajte "Ali to še naprej odraža moje življenjske vrednote in prioritete?" Če vam bo lažje, si lahko zraven naredite lestvico od 1 – 5. Ko stvari še številčno ovrednotimo, se jih včasih še lažje znebimo.

3. Korak: Pri čiščenju uma in telesa nam bo zagotovo v pomoč, če se očistimo kakšno od slabih navad, kot so prekomerno pitje kave, uživanje sladkorja, alkohola, … Prekomerno hranjenje z živalskimi proizvodi, gledanje negativnih novic, ki nam jih posredujejo mediji. Zdravo prehranjevanje je v našem vsakdanjem življenju včasih prezrto, saj imamo toliko »nujnega« dela. Včasih preskočimo zajtrk ali kosilo in kasneje obžalujete, ker ima to posledice na našem telesu. Namenimo to leto bolj zdravim odločitvam že s tem, ko pomislimo kaj bomo vnašali v naš tempelj – naše telo! Vredni smo bogatega načina življenja. Waldo Emerson: "Zdravje je naše največje bogastvo."


4. Korak: Ko bomo bolj jasno začutili tisto, kar nam je pomembno, bomo lažje organizirali svoj čas, kajti čas je naše bogastvo. Vprašajmo se: Čemu ali komu namenjam svoj čas? Je to nekaj ali nekdo vreden mojega časa? Porabimo ga za stvari, ki so za nas resnično koristne, za dejavnosti, ki nas napolnijo z energijo, za izobraževanja, ki nas krepijo, za navezovanje novih poznanstev ali za krepitev družinskih vezi.5. Korak: Pobrišimo prah iz preteklih razočaranj, izkušenj in se v prihodnost ozrimo z novo, svežo energijo polno radosti, upanja in vere. Zagotovo sta že prebrali kje, da je vse v našem življenju tukaj z nekim razlogom in namenom, čeprav nam včasih v danem trenutku niti malo ni jasno zakaj potrebujemo to. Takrat se lahko vprašamo in zahvalimo: »Draga izkušnja zakaj si tukaj, kaj se potrebujem naučiti? Naj se naučim in izpustim to preizkušnjo.« Ne zatikajmo se v čustvih jeze, ljubosumja, nevoščljivosti. Spomnite se starega reka: "Vztrajanje v jezi je kot pitje strupa in pričakovanje, da bo druga oseba umrla." Počistimo te občutke in uživajmo v lahkotnejšem duhu.


6. Korak: Glede na to, da živimo v svetu, kjer potrebujemo plačevati položnice, je smiselno, da si pri spomladanskem čiščenju uredimo tudi finance, kajti to nam lahko prinese kopico stresa ali pa veliko lahkotnejši korak. Napišite kam vam odteka denar in tako kot pri svojih navadah in svojem dragocenem času razmislite kaj je za vas danes, tukaj in zdaj pomembno. Morda so se vaše prioritete in vrednote z leti spremenile, a denar še kar namenjate starim vzorcem. Pomislite kaj lahko sami naredite, kaj lahko morda prodate, kaj lahko podarite. Ja tudi, če boste kaj podarili, bo Univerzum že poskrbel, da bo nekje drugje, enkrat tudi vam nekaj podarjeno.


7. Korak: Očistimo omaro in stanovanje vseh predmetov, oblačil, ki jih iskreno ne uporabljamo oz. ne oblačimo. Težko se ločimo od določenih predmetov oziroma oblačil ne zato, ker mislimo, da jih bomo spet nosili ali uporabljali, ampak zato, ker smo ji dali nek čustveni pomen, in to je težko izpustiti. Pripravljenost, da se ločimo od teh čustvenih navezanosti, nas odnese v kraj kjer leži svoboda, kjer se odpre prostor in tam se lahko zgodijo magične spremembe.


8. Korak: meni eden najljubših. Iz »omare« privlecimo svoje edinstvene talente. Ja vsak od nas jih ima. Tako kot Michael Beckwith nagovarja svoje poslušalce, si tudi mi lahko pogosteje postavimo vprašanja: »Kakšne talente imam, ki jih lahko dam svetu? Kako lahko svoj dar podelim s svetom?«. Zelo pozitivna in energetsko podprta vprašanja, ki nam odpirajo neskončnost možnosti. Dovolite si raziskovati kaj vse zmorete in znate. Poiščite, kaj so vaši talenti, in jih izkoristite, svet vam bo hvaležen.


9. Korak: Izberite eno novo, zdravo rutino, ki jo boste v mesecu marcu dosledno izvajali in ji dovolili, da vam zraste pod kožo. Pri tem si lahko pomagate z našimi preteklimi izzivi, branje knjige pred spanjem, jutranja prha s hladno vodo, dnevni sprehod ne glede na vreme, jutranje hidriranje naših čudovitih celic,


10. Korak: glede na to, da ste se prebili skoraj do konca članka ste zagotovo na dobri poti, da bo spomladansko čiščenje telesa, uma in duše za vas uspešno🥰. Malo za hec malo za res, pa vključite v spomladansko čiščenje vašega uma tudi redno prebiranje WolFloW vsebin, kjer vas bomo obveščali o delavnicah, ki vas bodo podpirale pri spremembah in novih znanjih😉.


Stopite v stik z nami. Pri WolFloWu smo z veseljem, že skozi prejšnje delavnice in izzive prebirali vaše maile in vam poskušali odgovoriti na dodatna vprašanja, ki so se pojavljala. Tudi tokrat bomo hvaležni, za vaše odzive in z ponosno nam sporočite vsak korak, ki ga uspešno prehodite pri vašem osebnem spomladanskem čiščenju. Mail nabiralnik spela@wolflow.info je odprt za vas, dragi bralci WolFloW vsebin💛.
Letos spomladi ne pospravljajte samo okolice; očistite tudi svoj tempelj – naše telo, naš um in našo dušo. Naredimo prostor za več miru, veselja in ljubezni. Našemu telesu pa dovolimo, da bo lahko delovalo optimalno in v vsem svojem sijaju.

Dobrodošli v novem začetku!

 

bottom of page