top of page
Search

Gabrielle Bernstein

»Med nami in temu, da smo dobro stoji le odločitev, da se nehamo počutiti slabo«Gabrielle Bernstein je ameriška motivacijska govornica, življenjska trenerka in avtorica kopice knjig za osebno rast, ki so nam na voljo v angleškem jeziku (slovenske verzije nisem zasledila). V Wolflow predstavljamo preproste korake, ki jih Gabrielle Bernstein predstavlja širom sveta s katerimi se lahko iz negativnega razmišljanja uskladimo s tem, kar si resnično želimo PRIVLAČITI v svoje življenje.

Pred imenom Gabrielle Bernstein se pogosto pojavlja priponka »guru« za naslednjo generacijo. Za vse, ki vas bo pritegnilo, kar predstavlja ameriška podjetnica, govornica, mamica in žena si lahko ogledate njeno spletno mesto za socialno mreženje in mentorstvo za ženske – HerFuture.com ali pa lahko spodaj

kliknete na Youtube vsebine, kjer boste lahko dalje raziskovali njen pogled.


Gabrielle Bernsteinpredstavlja ogromno znanja in motivacijskih tehnik, v Wolflow prispevku se bomo osredotočili na tisti del njenih predavanj, kjer se vračamo iz blokiranja v pretok. Pogosto se namreč osredotočimo, kaj želimo, delamo vse v piko po navodilih, ki nas naj bi vodili do željenega cilja, včasih celo »pritiskamo«, silimo, … A se ne zavedamo, da točno ta prepričanja ustavljajo naša prizadevanja. Včasih delamo točno tako kot nam motivacijski govorniki govorijo, meditiramo ure in ure, se zdravo prehranjujemo, seveda ne pozabimo na rekreacijo in vse spiritualne možne prakse, A ŠE VEDNO NE PRIVLAČIMO OZ. NE MANIFESTIRAMO tistega kar želimo. Gabrielle Bernstein povdarja, da ni bistvo v DELATI, DELATI, DELATI, temveč v BITI. Da res dobesedno živimo, čutimo te nauke, spremembe in prakse. Da jih čutimo v vsaki celici našega telesa. Iyanla Vanzant (članek o njej si lahko preberete tukaj) si na primer vsako leto izbere do 3 stvari na katerih želi delati, nato pa to ponotranji (kot ona pravi) z vsako celico, ki je v njej vse do DNK zapisa. Torej ne samo delati neke spremembe temveč BITI ta sprememba.

Naš pretok lahko po besedah Gabrielle blokira tudi miselnost, da če sami ne bomo nekaj naredili, nihče drug ne bo. Ta pritisk, JAZ moram, moram, moram, strahovito blokira pretok Univerzuma, naše energije. Tisti, ki poznate Louise Hay, veste, da v svojih afirmacijah pogosto omenja, da zamenjajmo besedo MORAM narediti z besedo z besedami »naj bi naredil-a« ali »lahko bi naredil-a«, »želim narediti« … Odvrzimo »moram« in osvobodimo naš pretok, komunikacijo z Univerzalno energijo.

Pogosto se Gabrielle dotakne tudi teme obsojanje ali na nek način opravljanja drugih. Po njenih besedah s tem odklonimo povezavo z Univerzumom, takrat namreč nismo v skladu sami s seboj. Pogosto si želimo, da ravno to kar obsojamo želimo imeti, delati sami.

In za konec še super močni element blokiranja: STRAH. Gabrielle spodbuja, da opustimo vlogo žrtve strahu, to ne pomeni, da strah ignoriramo, temveč da delamo na njem, ga prepoznamo, ga SPREJMEMO, predlaga, da ga celo poimenujemo.


Zdaj, ko veste kako lahko blokiramo naš pretok, pa ima Gabrielle Bernstein metodo, ki jo ŽIVIŠ dnevno.

⦁ Prvo kar naredite po njenih besedah je da prepoznate kaj blokira vaš pretok (zgoraj smo jih omenili - strah, obsojanje, pritisk ali enostavno preveč delate in premalo ste).


Nato pomislite katera je tista zgodba, ki jo imamo na avtopilotu, ki jo ponavljamo dnevno, dan za dnem, eno in isto. »Nisem dovolj dober, dobra, Nisem dovolj dobra mama, oče, imam preveč kilogramov, nimam dovolj denarja, strah, da ne bom imel dovolj denarja, ne morem preboleti izgube, …« Vsak ima svojo zgodbo, a s tem ko jo ponavljamo, ponavljamo in ponavljamo jo le utrjujemo. Na eni strani potrebujemo ponavljanje, utrjevanje, da sprejmemo nove vzorce, navade, ki nas bodo povezale z našo notranjo močjo, z energijo Univerzuma, a na drugi strani je potrebno prepoznati tudi tiste negativne navade in se jih osvoboditi. Tudi to zahteva predanost in ponavljanje. Predlaga, da zapišemo to misel, zaradi katere se počutimo slabo. Za to mislijo se skriva KRIVDA. Ne vidimo je, morda ne razmišljamo o njej, a je tam. Verjamemo, da smo misel, ki jo mislimo (Abraham-Hicks). In ta misel postane naša realnost. *Tisti, ki dobro poznate nauke Abraham-Hicks boste opazili, da se Gabrielle veliko uči iz danih naukov in tudi njene metode delno temeljijo na teh naukih.


Tako, zdaj smo si izbrali misel, zgodbo, ki bi jo radi preokvirili v nekaj kar bo bolj v skladu z našim bitom.

Oprostimo si, da imamo to misel. Ko si oprostimo to misel, sprejmemo, da nismo MI ta misel. "To nisem jaz, jaz sem ljubezen, Bog, Univerzum (kakorkoli si želite poimenovati svoj vir). In oprostim si, da sem spet zašel/zašla v to misel." Ne rabimo biti resni in strogi pri tem. S svojo ljubeznijo, enostavnostjo, humorjem ali brezbrižnostjo vzemimo misli moč. S tem si povemo, da smo vredni, da smo zdravi, da smo dovolj dobri.


Izberimo še enkrat Posezimo po boljši misli. To ne pomeni, da skočimo iz misli: «Nimam denarja« na misel »OOO Milijonar sem!« To ne bo delovalo. Pomislimo na vse tisto kar se nam dobrega dogaja okoli nas, pomislimo na ljudi, ki jih imamo okoli sebe in nam želijo pomagati, morda pomislimo na zdravo telo, ki ga imamo, na otroka, nečaka, poln hladilnik hrane, toplo posteljo, karkoli… Nekaj se vedno najde, če smo odločeni, da si želimo počutiti bolje. Gabrielle pri tem poudari, da so mnogi ob teh stavkih lahko užaljeni v stilu »Lahko je tebi reci, da naj samo zamenjam oz. izberem drugo misel, ko ti nič ne manjka, …« Vse skupaj podkrepi s svojo izkušnjo o depresiji, nespečnosti in samomorilskih nagnjenih, o tem kako močno si je želela zanositi in ostalih izzivih, ki jih je sama prehodila. Njen prvi korak je bilo zavedanje, da lahko prosi za pomoč in je hvaležna za pomoč. Šla je skozi Abraham Hicks korake – preokvirjanja misli. Korak za korakom, možnost izbire nove in nove misli, ki ima za spoznanje močnejšo frekvenco.


Čustveno lestvico po metodi Abraham – Hicks

Skozi svojo osebno rast, razkriva kako se uči hvaležnosti, opazovanja in občudovanja preprostih stvari, kot so pšenična polja, cvet marjetice, topla kava in drugih radosti, ki nam jih ponuja življenje. Pri tem pa nas spodbuja, da prosimo vesolje za pomoč, za znake in da smo pripravljeni le te slišati.

Ko boste bolj podrobno raziskovali njene življenjske izzive se boste lahko prepričali, da sledi temu kar nas motivira in uči. V WolFlowu pa smo hvaležni za preproste korake, ki jih lahko začnemo izvajati TAKOJ ZDAJ.

bottom of page