top of page
Search

2V1 Gibanje in praznični nakupi

Namen izziva: Orodje, ki bi izzvalo spremembe.


V decembru vas torej vabimo na kar dva izziva. Kajti čarobnost praznikov ima svojo moč, zato verjamemo, da vam bo uspelo.


Prvi prvem izzivu potrebujete namesto v velike trgovske centre obrniti miselnost in kupiti lokalne izdelke. Nekomu je to samoumevno a verjemite mi za marsikoga je to pravi izziv. Tudi tu deluje naš um, ki je kot suženj ujet v navadah, običajih s katerimi smo odraščali. A, če se zavestno odločimo lahko že DANES naredimo drugače. Za lažji start smo vam pri WolFloW-u pripravili članek, kjer smo k sodelovanju povabili nekaj lokalnih ustvarjalcev. Seveda niso edini, ko boste pričeli raziskovati spletno ponudbo boste hitro ugotovili, da Slovenija ni le naravni dragulj, nima le vrhunskih športnikov temveč tudi kopico izvrstnih ustvarjalcev ter malih podjetnikov.

Sprejmite izziv in letos kupite vsaj 3 izdelke, artikle, darilne bone, karkoli, ki bodo produkt lokalnih ustvarjalcev.


S prvim izzivom bomo naredili nekaj za naše srce, v drugem izzivu pa vse skupaj nadgradili še z večjo mero dobrega počutja. Sprejmite izziv in se VSAK DAN (!) v mesecu decembru odpravite na sprehod za 45 minut. Zakaj bi to počeli?

Razlogov je ogromno.

  1. Naš prebavni sistem nam bo zelo hvaležen, saj bomo z gibanjem spodbudili telesno presnovo. Glede na to, da je v naši kulturi december zelo obremenilen za prebavni sistem, mu malo spodbude ne bo škodovalo. Če se vam vseeno zgodi, da pretiravate s hrano in boste občutili tiščanje v predelu trebuha, si lahko pomagate z mrzlim tušem ali vsaj z mokro, mrzlo krpo s katero krožite v smeri urinega kazalca po predelu trebuha 2 minuti (Vir:Kneippova šola zdravja)

  2. Vsakodnevno, redno gibanje, še posebej v naravi, naj bi nas varovalo pred večino nenalezljivih kroničnih bolezni in krepilo imunski sistem

  3. Z rednim gibanjem krepimo kosti

  4. Krepimo seveda tudi mišice

  5. Zmanjšamo lahko stres, saj se nam po gibanju hitreje vključi parasimpatični živčni sistem, ki je odgovoren za umirjanje in obnovo. Sama vadba pa vpliva na to, da se začnejo sproščati različni hormoni »sreče« – endorfin, dopamin, serotonin, oksitocin ki so odlični »zaviralci« stresa.

  6. Gibanje samo po sebi izboljša naše splošno razpoloženje in odžene negativne misli, še posebej če se gibamo v naravi.

  7. Ko nekaj dobrega naredimo zase, za svoj um, za svoje fizično telo se nam seveda dvigne tudi samozavest

  8. Logična povezava z rednim gibanjem je tudi izguba odvečnih kilogramov, kar je v mesecu decembru že samo po sebi izziv

  9. In še za vse ustvarjalne dušice, z rednim gibanjem bomo spodbudili našo kreativnost.

Torej DVA izziva s katerima boste še bolj občutili moč in pomen veselega decembra.

Uživajte v prazničnem duhu, v duhu topline in ljubezni 💛🧡💙.

Vesela bova soustvarjanja z vami!

Z ljubeznijo, Špela in Tomaž

30 dnevni IZZIV opomnik
.pdf
Download PDF • 27KB

bottom of page