top of page
Search

Voda

Sebastian Kneipp: »Če obstaja zdravilo zame, potem je to voda.«


Pri WolFloWu lahko rečemo, da se nas voda kar »drži«😊 . Ali omenjamo njeno zdravilno moč preko hladne prhe, ali zelo radi plavamo v njej tudi pri toplejših temperaturah, kjer res lahko neagresivno razmigamo celotno telo in sedaj še preko verjetno najpomembnejšega elementa – fizični vnos v telo.

Morda niste nikoli pomislili, da je vnos vode povezan s kakovostjo oziroma boljše, z gostoto vaše krvi? Predno se podamo v pozitivno stran vode je seveda ključno kakšno vodo pijete. Tako kot je pogosto v naši deželici so tudi tu deljena mnenja kakšna voda teče po naših pipah. Zato se v tem članku ne dotikamo te teme, vam pa prepuščamo odgovornost, da sami najdete vašo resnico o kakovosti vaše vode. Spodaj pa smo vseeno za vas našli nekaj namigov, kje lahko najdemo izvirsko vodo.


Anthony William, (avtor številnih knjig na temo zdravja) nam v svojemu blogu razlaga zakaj je smiselno ohranjati naše telo hidrirano. Gosta ali lepljiva kri je stanje bolj viskozne krvi, kot je to normalno. Takšna kri je običajno tudi bolj kisla (zakisanost). Tu se začne spirala neravnovesja v telesu. Srce težje zagotovi zadostno količino krvi in kisika v možganih in drugih organih, pojavljajo se lahko redni glavoboli, vrtoglavice, utrujenosti, poslabšanja vida, srčni infarkt, težave z jetri, težave z ledvicami, visoki krvni tlak ali visok holesterol. Tveganje za raka pa naj bi bilo pri ljudeh z gosto krvjo bistveno večje, ker po telesu kroži manj kisika, zaradi česar se telo težje razstrupi. Gosta kri pa tudi težje izloča toksine. Z gostoto krvi povezujejo tudi veliko različnih kroničnih obolenj (npr. sindrom kronične utrujenosti, depresija, sindrom razdražljivega črevesja, multipla skleroza in večina nevroloških težav, Chronova bolezen, lupus, borelioza, avtizem, …)


Torej pomen vnosa vode v telo je verjetno tako ključen za naše dobro počutje, kot dihanje in pozitivne misli.

Zato poleg jutranjega izziva še dnevni recepti/namigi, da bodo naša telesa res dobro hidrirana😊💙 .

Vnašajmo v telo čim več surove zelenjave in predvsem sadja. Kuhana hrana prisili naše telo, da vleče tekočino iz različnih organov in celic, da jih razgradi. To ne pomeni, da je kuhana hrana slaba, vendar je koristno, če kuhano hrano uravnotežimo s surovim sadjem in zelenjavo. Kuhane juhe so lahko na določen način zdrave in zdravilne, vendar ne zagotavljajo hidracije, zato v prehrano dodajmo:

- kokosova voda

- vodo z limono

- kumaričin sok

- sok zelene


Da pa bo IZZIV lažji, si lahko kopirate spodnji napis in ga nalepite v kuhinjo, kopalnico, nekam kjer vas bo vsako jutro razveselil opomnik, kako radi se imete in znate še bolj poskrbeti zase.

NA ZDRAVJE!
.pdf
Download PDF • 3.55MB

In še nekaj Izvirov pitnih voda po Sloveniji 💙:


V Zdravilnem gaju Tunjice pri Kamniku izvira živa voda. S tem izrazom označujemo vode, ki imajo enake lastnosti, kar 89 odstotkov vseh obstojnih elementov, ki jih ima človeško telo.

Izvir Kamniške Bistrice

Grofova voda, naj bi bila energetsko izredno bogata voda, ki jo najdemo v okolici Tolmina, v vasi Gaberje

Pod goro Olševo v Karavankah izvira železna voda, ki je izjemno bogata z železom, magnezijem in kalijem. Ker smo jo poskusili tudi sami vam lahko le namignemo, da je zelo kisla, nenavadne oranžne barve, naš otrok pa ni bil ravno navdušen nad njo J. Sem pa jo pila tudi v času nosečnosti, pa se takrat ni nič pritoževal.

Na območju vasi Vaseno, Potok in Snovik v Tuhinjski dolini (morda najbolj poznana točka Terme Snovik) najdemo pravi vodni zaklad. Na območju naselji Vaseno in Snovik je postavljenih 15 raziskovalnih vrtin za črpanje termalne vode. Kasneje sta bili narejeni še dve vrtini pri naselju Potok. Termalna voda, ki se steka tudi v omenjene bazene, naj bi bila izredno bogata z magnezijem in kalcijem. Voda v Vasenem pa blagodejno vpliva tudi na ščitnico, ublaži zgago, slabost in želodčne bolečine.

V Rogaški Slatini izvira voda Donat Mg, z magnezijem najbogatejša voda na svetu.


Če tudi VI poznate kakšen dober izvir, bomo hvaležni, če ga delite z nami, da skupaj soustvarjamo še bolj zdravo skupnost.

Pa NA ZDRAVJE, telo nam bo hvaležno!bottom of page