top of page

Makrame ... Čarobnost unikatnih vozličkov

Obesekzaključebestideas.jpg

Makrame  »stara umetnost vozličkov«

Ustvarjalna žilica nekako raste v meni že dlje časa, a si ji nisem dovolila prisluhniti. Življenjski izzivi so mi dovolili, da odkrijem tudi ta del sebe. In tako danes s hvaležnostjo ustvarjam makrame izdelke.

Že v zgodovini so znali praktično uporabljati moči vozlov za raznovrstne pripomočke kot so mreža za torbe in mreže za lov ter ribolov. V starem Egiptu pa najdemo »vozle za okras«, ki so krasili vaze, oblačila ljudi, popestrili domači dekor preko preprog, pregrinjal in prtov. Danes v šolskem sistemu le redko zasledimo poučevanje te starodavne umetnosti, a nekoč so predvsem v obalnih mestih (trgovina z Orientom) poučevali to obrt v samostanskih šolah.

Ročni, unikatni izdelki, so v poplavi industrijsko, enoličnih izdelkov prava paša za oči. Ponavadi tudi energetsko sporočajo zgodbo, ki se nas dotakne, če smo dovzetni zanjo. Tako so tudi mene zasvojili čarobni vozlički, ki jih z ljubeznijo ustvarjam za vas in seveda tudi za sebe 💛😊. Najprej sem naredila preprostega polžka, ker je tisti dan, ravno moj sin praznoval rojstni dan. Potem se je polžku pridružila sova, nato pa obeski za ključe, stenski dekor, pa kazalo za knjige in tako naprej. Sedaj pa mi »stranke« oz. sama rajši svoje naročnike poimenujem soustvarjalci, ponujajo zanimive ideje in izzive, kot je naprimer izdelek »makrame vrvica za kužke« ali pa »makrame podprt z astrološkim upogledom«.

Glede na to, da berete tale tekst pa boste zagotovo videli kam me pelje ta pot😊 . Zagotovo bom nadaljevala tudi v smeri kjer bom čarobne vozličke lahko predstavila našim otrokom, saj so bili do sedaj odzivi zelo pozitivni. Tako, da vam kmalu na svoji strani objavim kako enostavno lahko tudi naše otroke začnemo učiti osnovnih vozlov, nekatere celo tako potegnejo »notri« da pozabijo na telefone in televizijo.

Naj nas preplavi čarobnost skozi vse leto,

z ljubeznijo Špela

Čarobnost tudi zate

Macrame izdelki so lahko prikupno darilo 

ZATE

ali za katerokoli tebi ljubo osebo.

Če tudi ti začutiš toplino macrame vozličkov,

lahko moje izdelke naročiš na spela@wolflow.info

bottom of page